Affiliates Others Refresh Follow
Holla

Hello! Call me Nasriah. My blog will consist mostly of my daily life. I ocassionally post other things too. You are not obligated like to me. Soon to be 18. Do pray for my excellence in SPM peeps! Good result, InsyaAllah. Ameen. Enjoy my blog!

Tagboard




Thanks
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


SAD T___T
Monday, 31 March 2014 | 0 comments

Allahu... sedih bila pagi2 bangun baca whatsapp ibu

ibu : ayah dah baca whatsapp. sorry adik.. rasanya ayah tak bagi.
me : hmm okay ( air mata dah meleleh)
ibu : adik kan tau ayh risau bila annk2 dia duduk jauh.. kalau apa2 hal susah nak tgk.. kakak nk bjr segamat       dulu pun kan ayh tak bagi. Ayah tu nmpk je keras dpn anak2 tapi bila dgn ibu, ayah slalu tanya kakak           angah n adik... cukup ke duit mkn ke tak sihat ke tak semua dia tanya ibu.. adik faham kan apa maksud       ibu. 
      ibu rasa kat mana2 pun kita boleh belajar kalau kita ikhlas dlm menuntut ilmu.. inshaAllah niat adik nk           bljr ilmu agama akn Allah kabulkan dgn syarat ikhlas dan niat yg betul. tgk je berapa ramai yg bljr agama       kt luar negara tapi bila balik malaysia... x jadi apa2... amal maaruf mmg buat tapi nahi mungkar dia lupa/         tutup sebelah mata.. padahal org2 mcm ni la yg kita perlukan utk keluar bentuk masyarakat yg kukuh             pegangan agama.. 
      walaupun adik bljr kt assofa inshaAllah ibu n ayah sentiasa doakan adik kakak n angah agr dpt faham           agama n menghayati n dpt amalkan sepenuhnya.
      Ilmu Allah tu luas.. kita x dpt yg ini tpi nnti Allah gantikan yg lain
      Adik mesti ikhlas dlm menuntut ilmu Allah.. hari2 sblm pegi kls niatkan mcm tu.. nnti Allah tambahkan           ilmu adik
me : okaylah mcm tu..  *menangis sampai bengkak mata*
ibu : *thumbs up* ibu sayang adik
me : adik sayang ibu jugak :*

confirm semua tertanya2 ni cerita pasal apa sebenarnya.. kan ? kan ? hehehe
sebenarnya walid syeikh fuad bukak madrasah di pekanbaru indonesia. kat sana belajar kitab turath. kitab kuning dari klit ke kulit belajar nahu bahasa arab. alang2 aku nak ambil bidang agama apasalahnya kan aku sambung belajar kat sana. lagipun just setahun setengah. yuran pun murah. nak pergi ni just RM 250. and yuran setiap bulan RM 300 je.

so rasa berminat nak belajar ilmu2 tu. tapi dah ditakdirkan oleh Allah yang aku tak dapat belajar di sana. sedih sedih sedih. YE aku harus redha. Allah dah tentukan segalanya. ada hikmah disebaliknya.

for Nurul Amira Bt Mohd Fauzi (krik krik) and Norazlin Bt Yunus
tahniah sangat sangat dapat sambung belajar di sana. semoga ukhwah kita berkekalan hingga ke akhir hayat. thank you so much for being my friend and kita sayang korang sangat2. walaupun tak sampai 4 bulan kita berkawan tapi kita dah macam adik beradik. semoga selamat di sana. kita sentiasa doakan awak. jaga diri jaga iman jaga solat jaga ikhtilat jaga hati. semoga di sana dipertemukan dgn sahabat2 yang baik seperti kami disini eceyyh hehehe

SELAMAT TINGGAL WAHAI SAHABAT-SAHABATKU. KENANGKU DI DALAM DOAMU. SELAMAT BERJUANG! JANGAAN LUPA KAMI DI MALAYSIA YANG SENTIASA MENUNGGU KEPULANGAN ANTUMA !


                                                     Azlin                        Amira

FUTURE
PAST